5 Nisan 2016 Salı

10:12

Muhabbet kuşu eğitimi

Muhabbet kuşunuzu eğitmek mi istiyorsunuz? Aşağıdaki adımları takip ederek makaleyi dikkatlice okuyun ve muhabbet kuşları nasıl eğitilir öğrenin.

Muhabbet kuşları nasıl eğitilir?

PART 1: EĞİTİM ÖNCESİ

1. Eğer muhabbet kuşunuzu yeni aldıysanız, eğitime başlamadan önce 1 hafta bekleyin. Bu süreyi kuşunuzun yeni ortamına(evine) alışması için vermeniz gerekiyor.
2. Kuşunuzun kafesini oturma odasında, televizyondan, pencereden, kapıdan uzak, kendinize(koltuğunuza) yakın bir yerde konumlandırın. Böylece kuşunuz ev halkına alışacak ve sıkılmayacaktır.
3. Muhabbet kuşunuzun yaşamsal faliyetlerini yerine getirebilmesi için uygun ortamı sağlayın. Onu sessiz, karanlık bir odaya koymayın. Eğer odanız güneş görüyor ve onunla ilgileniyorsanız, muhabbet kuşunuz kendini rahat hissedecektir.
4. Yemini ve suyunu her gün değiştirin. Yiyeceklerine dokunmasa bile günlük olarak değiştirilmelidir. Yeni alınan bir muhabbet kuşu 1, 2 gün yem yemeyi reddedecektir. Zorlamanıza veya endişelenmenize gerek yok. Acıktığı zaman yemeye başlayacaktır.
5. Eğitime başlamadan önce kuşunuzu ödülleriyle tanıştırın. Kuşunuz ödülü gördüğünde ve kokladığında onu heyecanlandıran güzel bir şeyin var olduğunu bilmesi gerekir.
Muhabbet kuşunuzu eğitim sırasında yapması gerekenler için cesaretlendirin. Yaptıktan sonra ise sevdiği yiyeceklerle(ikramlar) ödüllendirmeyi unutmayın.
Dal darı, bu yiyeceklerin başında gelir. Her muhabbet kuşu dal darıya bayılır. Petshop ve internetten satın alabilirsiniz. Paket fiyatı 5-10 lira arasında değişmektedir.
Bu süre içerisinde kuşunuz hem yeni evine, hem de yüzünüze alışacaktır. Kuşunuz sizin varlığınıza alışık olmalı. Bunu hergün suyunu ve yemini değiştirerek sağlayabilirsiniz. Kafesinin yanına oturup konuşabildiğiniz kadar konuşmalı ve birlikte zaman geçirmelisiniz. Size, sesinize, hareketlerinize, her şeyinize alışacaktır.

PART 2: EĞİTİM

1. Muhabbet kuşunuzun sizi daha iyi tanımasını sağlayın. Muhabbet kuşunuzun etrafında zaman geçirin, onunla konuşun ve sizi görmesini sağlayın.
Ne hakkında konuşacağınızı bilmiyor musunuz?
Sesli bir şekilde ona kitap okuyun. Gününüzün nasıl geçtiğini, gelecek planlarınızı anlatın. Sırlarınızı paylaşın vs. Konuşurken kibar ve sakin bir ses tonu kullanın.
2. Hergün kuşunuzun yanında zaman geçirin. Yanında durmanıza alışmasını sağlayın. Kafesinin yanında oturun. İlk zamanlar hareketsiz durup size dik dik bakabilir. Bir süre sonra alışacaktır. Sürekli onu izlemek yerine bir kitap alıp, okuyun. Bir kaç gün böyle devam edin. Çok geçmeden kuşunuz sizin varlığınıza alışacaktır.

Muhabbet kuşu eğitim konuları:

Muhabbet kuşu el eğitimi ve muhabbet kuşu konuşturma eğitimi hakkındaki makalelerimi okumayı unutmayın.

0 yorum:

Yorum Gönder