5 Nisan 2016 Salı

10:06

Açık yeşil muhabbet kuşu ve özellikleri

Açık yeşil muhabbet kuşları isminden de anlaşılacağı gibi genelde açık yeşil renkli olur. Hiç mutasyona uğramamış doğal kuşlardır. Vücut uzunlukları ortalama 18 cm’dir. Ortalama ömürleri 5 ile 8 yıl arasında değişmektedir. Bakım, beslenme, stres gibi cevre şartlarına göre kuşun yaşama süresi de değişmektedir. İyi bakıldığında 12-15 yaşına kadar yaşayabilirler.
Açık yeşil Muhabbet kuşu fiyatı 20 – 50 TL arasında değişmektedir.
Açık yeşil muhabbet kuşları en doğal muhabbet kuşları olduğundan en kolay konuşan muhabbet kuşlarından bir tanesidir. Özellikle kısa kelimeleri ve içerisinde tekrar hecesi olan kelimeleri(cicim,babacım) kolaylıkla telaffuz edebilirler. Açık yeşil muhabbet kuşları bağışıklık sistemi en dayanaklı kuşlar olduğu ve kolay evcilleştirilebilir olduklarından tercih itibariyle birinci sırada yer alırlar.
Jumbo, Show, Şov (İngiliz-Hollanda) muhabbet kuşu ve özellikleri
umbo muhabbet kuşları genellikle İngiliz ya daHollanda adı altında adlandırılır. Normal muhabbet kuşlarına çok benzerler fakat onlardan daha iridirler. Vücut uzunlukları ortalama 24 cm’dir. Normal muhabbet kuşlarına göre kafası daha iri, göğüs yani döş kısmı daha büyüktür. Tüyleri daha canlı, ibik diye tabir edilen kısımdaki tüyleri daha fazladır. Bir iki yaşındaki Jumbo, Show, Şov (İngiliz-Hollanda) muhabbet kuşlarının,özellikle tüm tüyleri çıktıktan sonra gözlerinin içeri gömüldüğü, gaganın üstünün tüylerle kaplandığı görülür.
Jumbo (İngiliz-Hollanda) Muhabbet kuşu fiyatı 75 – 150 TL arasında değişmektedir.
Jumbo muhabbet kuşlarının gagasının üzerindeki sert kısım(cere) soluk renkli, toz pembeye yakın renkte ise dişi, mavi ya da daha koyu(kahverengiye yakın) renkte ise erkektir. Tüyleri çok fazla olduğu için deri hastalıkları normal muhabbet kuşlarına oranla daha fazla görülür. Özellikle göz çevreleri ve gaga, tüylerle kaplı olduğundan bu bölgelerde bulunan alerji, parazit, mantarları görülmeyebilir. Bu hastalıkların hepsinin ilk belirtisi kaşıntıdır. Eğer Jumbo tipi muhabbet kuşunuzda iştahsızlık, kaşıntı ya da kabarıklık tarzında bir oluşum görürsenüz mutlaka veterinerinize danışın.
Albino (beyaz) muhabbet kuşu ve özellikleri
Albino muhabbet kuşları adlarından da anlaşılacağı gibi beyaz tüylü ve kırmızı gözlü muhabbet kuşlarıdır. Veteriner hekimler arasında tavşan kuş olarak da adlandırılırlar.
Albino(beyaz) Muhabbet kuşu fiyatı 75 – 150 TL arasında değişmektedir.
Ülkemizde albinoların %90’ı dişidir. Erkek albino muhabbet kuşları çok zor bulunur. Muhabbet kuşlarında cinsiyet tayini yapılırken cere kısmı “koyu renk ise erkek, açık renk ise dişi” olduğu düşünülür. Fakat Albino türü muhabbet kuşlarında bu tam tersidir. Gagasının üzerindeki burun kısmı pembe ve soluk renkte olan kuşlar erkektir. Albino muhabbet kuşlarına parlak ışık altında dikkatlice bakıldıgında kanat tüyleri mavi, açık mavi ve açık yeşil renkli görülebilir. Bu onların cezbedici özelliklerinden bir tanesidir fakat deri hastalıklarına karşı dayanıksızdırlar.
Lutino muhabbet kuşu ve özellikleri
Lutino muhabbet kuşlarının gövde, maske ve kanat rengi saf sarı renklidir.
Lutino muhabbet kuşlarında siyahi tonlar yerini gümüşi renkte beyaz yanak beneklere, pembe ayaklara ve turuncu bir gagaya bırakmıştır.
Kuyruk tüyleri ise sarı ve beyaz renkli, gözleri ise kırmızı renklidir.
Lutino muhabbet kuşu fiyatı 75 – 150 TL arasında değişmektedir.
Erkek lutino muhabbet kuşunu dişisinden ayırırken cere rengine bakılır. Pembe ya da mor ise erkek, kahverengi ise dişidir.
Gri kanatlı gök mavisi muhabbet kuşu ve özellikleri
Gri kanatlı gök mavisi muhabbet kuşları adlarından da anlaşılacağı gibi kanatları gri, döş(göğüs) bölgesi gök mavisi olan kuşlardır. Kafa üstünde yatay siyah çizgiler olabilir.
Gri kanatlı gök mavisi muhabbet kuşları, albino ırka en yakın olan muhabbet kuşudur. Uzunlukları ortalama 18-19 cm’dir. Gagalarının üzerinde bulunan kısım (cere) açık veya soluk renkli ise dişi, mavi veya biraz daha koyu renkli ise erkektir. Uzun süre güneşe maruz kaldıklarında deri ve alerji problemleri görülebilir. Kolay evcilleştirilirler. Gri kanatlı gök mavisi muhabbet kuşu sahipleri kuşlarıyla ne kadar çok ilgilenirse konuşma oranları o derece artacaktır.
Gri muhabbet kuşu ve özellikleri
Göğüs bölgesi genelde koyu gri renktedir. Kuyruğa doğru inildikçe açık griye döner. Hafif siyah çizgileri vardır. Boy uzunluğu ortalama 18 cm’dir. Ömürleri ortalama 7 yıldır. Gri muhabbet kuşları normal muhabbet kuşlarına göre daha yabani ve agresif olurlar. Bu yüzden eğitimleri biraz daha zordur.
Gri Muhabbet kuşu fiyatı 75 – 150 TL arasında değişmektedir.

Pakistan (Patagonya) muhabbet kuşu ve özellikleri

Pakistan muhabbet kuşları normal bir muhabbet kuşundan çok daha küçüktür. Bir şerçe büyüklüğündedirler. Ülkemizde fazla yetiştirilmemektedir. Pet shop’larda bulunan pakistan muhabbet kuşları yurt dışından kaçak olarak getirilmektedir.

Çekoslavak (Çekoslovak) muhabbet kuşu ve özellikleri

Çekoslavak muhabbet kuşlarının kanat ve kuyruk tüyleri çok uzundur. Vücutları ince yapılıdır. Uzunlukları normal bir muhabbet kuşundan çok daha fazladır. Uzun olmalarının yanında iridirler.
Çekoslavak(Çekoslovak) Muhabbet kuşu fiyatı 75 – 150 TL arasında değişmektedir.

  • Opal dominant benekli muhabbet kuşu

  • Payetli açık yeşil muhabbet kuşu

  • Resesif benekli mor muhabbet kuşu

  • Tepeli opal kobatlı muhabbet kuşu

0 yorum:

Yorum Gönder