17 Eylül 2013 Salı

15:23
EŞ NASIL TUTTURULUR

Kuşlarımızı belirli dönemler de üretime hazırlarız.

  1. Kuşlarımızı aldığımız da hemen aynı kafese atmaktansa ayrı kafeslerde birbirlerini görerek alışmalarını sağladıktan sonra aynı kafese atmak lazım.
  2. Yine buna benzer ilk başta erkeğimizi kafese atarız.Erkeğimiz iyice kızıştıktan sonra dişimizi atarız.Dişi ister istemez çiftleşecektir.Çünkü oranın himayesi erkekte.Orayı benimsediği için üstünlüğünü kullanarak dişiyi çiftleşmeye zorlayacaktır.
  3. Yavru olarak alıp aynı ortam da besleyerek birbirlerine alışıcaklardır.7 8 aylık oldukların da yuvamızı takarak yavru alabiliriz.Yavru dan aynı ortam da oldukları için çiftleşmeleri olacaktır.
MAMA

Mama her zaman önemlidir ama üretim sezonun da ayrı bir önemi vardır.Kuşlarımıza çok uğraşmadan mamaları mızı yapabiliriz.Mamanın en önemli etki ettiği vitamindir.Vitaminsiz ve proteinsiz dişi kendi yumurtasını yiyecektir.Buda alışkanlık yaparsa o kuştan yavru beklemeyin derim.Aynı zaman da yavrular çıkmaya başladıktan sonra anne ve baba yavruları daha vitaminli şekilde besleyerek daha kaliteli sağlıklı yavrular edinirsiniz.

TEMİZLİK

Her zaman yaptığınız gibi düzenli ve aksatmadan yapmak gerekir.Temiz bir ortam verimi arttırır.Toz ve tüyün içerisinde biz bile zor nefes alabiliyoruz.

TECRÜBESİZ DİŞİLER

İlk kez yumurtlayan ve dolu olan dişilerimize fazla yük bindirmeme ye çalışın.Yumurtaları boylama(kaydırın) yapın ve 6 dolu yumurta var ise 3 ünü tecrübesiz diğer 3 ünü de diğer anaçlarımızın altına koyarak anne ve babamızın tecrübe kazanmasını ve yavru ölümlerini de ortadan kaldırırız.Eğer benim fazla çiftim yok veya o dönem de başka yumurtlayan çiftim yok diyorsanız her gün yavrularınızın kursaklarını gözlem altın da tutmanız lazım.

TÜY YOLMA 

Eşleştirmeye başlamadan önce çiftlerimizn popo kısmın da ki tüyleri yolarak(keserek) dölsüz yumurta çıkma ihtimalini aza indirgeriz.Biraz acımasız geliyor kulağa fakat emin olun değil.Anneyi düşünün ortalama 1 dişi 5 yumurtadan aşşağı yapmaz.5 tane yumurtayı yapmak için harcadığı protein vitamin ve yumurtayı çıkartırken ki çektiği sıkıntıyı düşününce en azından yavruları oldu diyip içinize su serpebilirsiniz.

SABIR GEREK 

Eğer canlı hayvan besliyorsanız sabrınız olması lazım.Acemilerin kaybettiği nokta SABIRSIZLIKTIR.Bazı çiftler aylar geçse de çiftleşmeye bilirler.Bu onlardan kaynaklanan bir şey olabilir.Sorunu kendiniz de aramalısınız.
- Eş tutmuş kuş neden yumurtlamaz ? 
+ Ortamını beğenmemiştir. 
- Nasıl yani ?
+ Ortam temiz değildir yumurtlamaz. Kızışmamıştır yumurtlamaz.Çok rahatsız ediyorsunuzdur yumurtlamaz.Kafes yerdedir(idael olan,bir masanın üstünde olması gibi yükseklikte olması lazım) yumurtlamaz.Daha bir çok etken söylene bilir.Kuş yumurtlamayacağı varsa yumurtlamaz 
SABRIN SONU SELAMETTİR 
SABRIN MEYVESİ BÜYÜK OLUR
SABIR ACIDIR MEYVESİ TATLIDIR 
YALNIZCA ATEŞLİ BİR SABIR ULAŞTIRIR BİZİ MUHTEŞEM BİR MUTLULUĞUN KAPISINA
UNUTMAYIN SABREDİN

0 yorum:

Yorum Gönder